Op deze pagina vindt u de laatste 2 algemene nieuwsberichten van de Regionale wsv Zuid-Holland en van de Koninklijke Wandel Bond Nederland waar wij lid organisatie van zijn. Ook de informatie vanuit het bestuur kunt u hier vinden.

Nieuws van de Regionale wsv Zuid-Holland

Website voor onze avondvierdaagse(n)

Nu de onze gewone vernieuwde website online staat, gaan we ook onze speciale avondvierdaagse website vernieuwen. Ook die is aan een grondige opknapbeurt toe. De insteek is om hem zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor u te maken. Middels ‘berichten van het bestuur’ kunnen wij u beter op de hoogte houden van wijziging of bestaande informatie aanvullen. We gaan eens kijken hoe we de vernieuwde avondvierdaagse website ook kunnen verbeteren voor de vele vrijwilligers bij de diverse startbureau’s. Als er wat dat betreft idee├źn zijn, dan horen we dat graag.

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Website voor onze avondvierdaagse(n)

Nieuwe lidmaatschapsvormen

De meeste van u hebben het al in het wandelmagazine van de bond gelezen. Er zijn nieuwe lidmaatschapsvormen. Het “hoofdlidmaatschap” wordt “Alles-in-1-pakket” en “partnerlidmaatschap” wordt “Wandelvoordeelpas”. Op deze pagina vindt u meer informatie over onze lidmaatschapsvormen en de daarbij behorende voordelen. Een en ander gaat in op 1 januari 2016. U kunt, wanneer u dat wilt voor 2017 een andere keuze maken. U hoeft daarvoor slechts een briefje of email te sturen waarin u uw keuze kenbaar maakt. Vergeet uw naam, adres en lidnummer niet te vermelden.

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe lidmaatschapsvormen
Nieuws van de Koninklijke Wandel Bond Nederland
 • Wandelen meest gegroeide sport in Nederland


  Uit het onderzoeksrapport ‘Zo sport Nederland’ blijkt verder dat steeds meer Nederlanders sporten. Er is met name een sterke groei onder sportende ouderen. Naast het feit dat mensen meer sporten, sporten ze ook vaker.

  Verenigingsverband

  De helft van de Nederlanders sport samen. 14% van de sporters geeft aan alleen te sporten. Uit het onderzoek blijkt verder dat het aantal sporters buiten verenigingsverband toeneemt. Het aantal leden en lidmaatschappen van een sportbond neemt ook licht af. 

  Wandelen populairste sport vrouwen

  Over het algemeen blijkt uit 'Zo sport Nederland' dat mannen en vrouwen ongeveer evenveel sporten. Wandelen wordt echter meer door vrouwen (1.315.000) dan door mannen (1.032.000) beoefend. Onder vrouwen neemt wandelen daarmee de nr. 1 positie van meest beoefende sport in. Wat verder opvalt, is dat mannen over het algemeen meer in verenigingsverband wandelen. Bij vrouwen staat echter Koninklijke Wandel Bond Nederland in de top-10 van sportbonden, bij mannen niet.

  Data

  De conclusies uit het onderzoek zijn voor een groot deel gebaseerd op leden- en lidmaatschapscijfers van sportbonden aangesloten bij NOC*NSF en de maandelijkse Sportdeelname Index uitgevoerd door Ipsos in opdracht van NOC*NSF. 

  Zo sport Nederland

  Meer weten? De belangrijkste conclusies verwerkte NOC*NSF in onderstaande animatie:

   Klik hier voor het volledige onderzoeksverslag ‘Zo sport Nederland’.

 • Het Avond4daagsefeest barst weer los


  Paul Sanders, directeur KWBN: “De Avond4daagse is elke dag een feestje. Als de deelnemertjes onderweg hun afval verzamelen en zo de route schoon houden, is het ook na afloop nog voor iedereen een feest. Wij vinden dat we daar een verantwoordelijkheid in hebben. In de samenwerking met Supporter van Schoon laten we zien dat een schone omgeving niet alleen normaal is, maar ook leuk kan zijn.”

  Geslaagde samenwerking

  Vorig jaar deden 170 lokale organistoren van Avond4daagsen mee met de actie; dit jaar zijn dat er ruim 300. Dat is meer dan de helft van alle Avond4daagsen in Nederland. Meer dan 300.000 kinderen lopen dit jaar mee met een Schone Avond4daagse! Helene van Zutphen, directeur Stichting Nederland Schoon: “Het grote aantal deelnemende Schone Avond4daagsen laat zien dat het thema leeft in de maatschappij. Wij vinden het belangrijk om kinderen en hun ouders te laten ervaren dat het de normaalste zaak is dat je je eigen afval onderweg meeneemt of op de juiste plek weggooit Deze maanden is dat extra belangrijk, omdat veel gezinnen er weer op uit trekken.”  

  Bewustwording

  Het doel van de Schone Avond4daagse is kinderen én hun ouders bewust te maken van (zwerf)afval. De kinderen worden gestimuleerd hun eigen afval onderweg niet te laten vallen, maar juist te verzamelen. Daarvoor krijgen zij bij de start van de Avond4daagse afvalzakjes waar ze hun afval in mee kunnen nemen.

  Ouders en scholen betrekken

  Van Zutphen: “We betrekken heel bewust ouders en scholen bij de actie. Zo is er voor ouders een informatiefilmpje en een flyer met tips om afval al vooraf zoveel mogelijk te voorkomen. Voor scholen is er een speciale online afvalquiz. Daarbij strijden leerlingen in twee teams tegen elkaar en leren ze spelenderwijs meer over zwerfafval. Met het door 123ZING gecomponeerde Schone Avond4daagselied kunnen de kinderen zelf luidkeels laten horen dat ze Nederland schoon willen houden.”

  Feestelijke start in Breda

  Van 20 t/m 24 mei is de Week van de Avond4daagse. In deze week lopen ook de kinderen in de Bredase wijk Princenhage. Daar geeft  burgemeester Paul Depla dit jaar het startsein, want het is de 40e keer dat er hier wordt gelopen, een echte traditie dus. Breda Princenhage zet zich bovendien al jaren in voor een schoon wandelevenement. Dit jaar heeft Cato (10 jaar) van basisschool De Eerste Rith een extra missie tijdens de Avond4daagse: aandacht voor een schone route! Zij zet zich al enige tijd met eigen opschoonacties in voor een zwerfafvalvrij Breda. Zo wil zij anderen inspireren om een vuist te maken tegen (zwerf)afval.

  Meer informatie

  Meer over de Avond4daagse lees je op www.avond4daagse.nl.  Er is een aparte pagina over de Schone Avond4daagse. Hier vind je een overzicht van de Avond4daagsen die eraan meedoen, maar ook de scholenquiz, het Schone Avond4daagselied, het informatiefilmpje en de flyer voor ouders.