Op deze pagina vindt u de laatste 2 algemene nieuwsberichten van de Regionale wsv Zuid-Holland en van de Koninklijke Wandel Bond Nederland waar wij lid organisatie van zijn. Ook de informatie vanuit het bestuur kunt u hier vinden.

Nieuws van de Regionale wsv Zuid-Holland

Website voor onze avondvierdaagse(n)

Nu de onze gewone vernieuwde website online staat, gaan we ook onze speciale avondvierdaagse website vernieuwen. Ook die is aan een grondige opknapbeurt toe. De insteek is om hem zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor u te maken. Middels ‘berichten van het bestuur’ kunnen wij u beter op de hoogte houden van wijziging of bestaande informatie aanvullen. We gaan eens kijken hoe we de vernieuwde avondvierdaagse website ook kunnen verbeteren voor de vele vrijwilligers bij de diverse startbureau’s. Als er wat dat betreft idee├źn zijn, dan horen we dat graag.

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Website voor onze avondvierdaagse(n)

Nieuwe lidmaatschapsvormen

De meeste van u hebben het al in het wandelmagazine van de bond gelezen. Er zijn nieuwe lidmaatschapsvormen. Het “hoofdlidmaatschap” wordt “Alles-in-1-pakket” en “partnerlidmaatschap” wordt “Wandelvoordeelpas”. Op deze pagina vindt u meer informatie over onze lidmaatschapsvormen en de daarbij behorende voordelen. Een en ander gaat in op 1 januari 2016. U kunt, wanneer u dat wilt voor 2017 een andere keuze maken. U hoeft daarvoor slechts een briefje of email te sturen waarin u uw keuze kenbaar maakt. Vergeet uw naam, adres en lidnummer niet te vermelden.

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe lidmaatschapsvormen
Nieuws van de Koninklijke Wandel Bond Nederland
 • Koninklijke onderscheiding voor Dinie Gasseling


  De Berghlopers werd op 21 augustus 1969 opgericht, op initiatief van de ’s Heerenbergse Raad voor Jeugd en Jongeren. Dinie trad als 19-jarig ‘broekie’ aan als bestuurslid en begeleidde een paar weken later 30 jeugdleden tijdens de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek.

  Het werd het begin van een langdurig verbond; want inmiddels is Dinie al 50 jaar bestuurslid, waarvan 40 jaar penningmeester. Ze was één van de drijvende krachten achter de diverse activiteiten van de vereniging, zoals de maandelijkse wandeltochten, Elvertochten voor mensen met een beperking en elk jaar de tweedaagse Montferlandtochten, waaraan gemiddeld 700 tot 1.000 wandelaars meedoen.

  Namens KWBN was Frank Thomaschewsky (accountmanager regio Gelderland) aanwezig bij de receptie van De Berghlopers. Op de foto overhandigt hij Dinie Gasseling de oorkonde en de waardebon die KWBN bij een 50-jarig verenigingsjubileum beschikbaar stelt.  

 • Henk Bergamin overleden


  Op 22 augustus 2019 is Henk Bergamin overleden. Henk was tot aan zijn overlijden voorzitter van de Commissie van Beroep van KWBN. In Henk verliezen wij een bestuurder die veel voor het wandelen in het algemeen en in Gelderland in het bijzonder heeft betekend.

  Henk Bergamin was tot en met 2004 voorzitter van de voormalige KNBLO-kring Nijmegen en aansluitend van de voormalige KNBLO-kring Gelderland. Tevens was hij erelid van Wandelvereniging Gelderland. Daarnaast was Henk op lokaal niveau ambassadeur van wandelclub Stichting De Bol in Bemmel. Bij de eerste Avond4daagse van deze stichting trad hij op als tochtencoördinator.

  De laatste jaren was Henk op landelijk niveau actief bij de wandelbond als voorzitter van de Commissie van Beroep. Vorig jaar was Henk nog nauw betrokken bij het opstellen van de nieuwe statuten en algemeen regelement naar aanleiding van de implementatie van een nieuw besturingsmodel van KWBN.

  We wensen familie en vrienden veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.