Op deze pagina vindt u de laatste 2 algemene nieuwsberichten van de Regionale wsv Zuid-Holland en van de Koninklijke Wandel Bond Nederland waar wij lid organisatie van zijn. Ook de informatie vanuit het bestuur kunt u hier vinden.

Nieuws van de Regionale wsv Zuid-Holland

50e Ken uw Stadtocht

Op 27 april aanstaande wordt de inmiddels “50e Ken uw Stadtocht” door ons georganiseerd. De startlocatie is in de bar van Brasserie Engels aan het Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam (ZH). Deze wandeltocht gaat grotendeels door verhard gebied, de route is met pijlen aangegeven en er is een routebeschrijving beschikbaar. Afstanden en starttijden 15 km 10.00-12.00 uur 15 km 10.00-12.00 uur 10 km 10.00-13.00 uur 10 km 10.00-13.00 uur Het startbureau sluit om 15.00 uur (tijd wanneer men gefinisht moet zijn) Inschrijven Leden van KWBN ontvangen op het inschrijfgeld een korting van: € 1,- De startlocatie is eenvoudig bereikbaar met

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor 50e Ken uw Stadtocht

Website voor onze avondvierdaagse(n)

Nu de onze gewone vernieuwde website online staat, gaan we ook onze speciale avondvierdaagse website vernieuwen. Ook die is aan een grondige opknapbeurt toe. De insteek is om hem zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor u te maken. Middels ‘berichten van het bestuur’ kunnen wij u beter op de hoogte houden van wijziging of bestaande informatie aanvullen. We gaan eens kijken hoe we de vernieuwde avondvierdaagse website ook kunnen verbeteren voor de vele vrijwilligers bij de diverse startbureau’s. Als er wat dat betreft ideeën zijn, dan horen we dat graag.

Posted in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Website voor onze avondvierdaagse(n)
Nieuws van de Koninklijke Wandel Bond Nederland
 • Gezonde leefstijl centraal tijdens Wandeltrainersdag


  De Wandeltrainersdag wordt georganiseerd door KWBN in samenwerking met de Stichting Running 20/20. Het evenement is bestemd voor iedereen die betrokken is bij de training en begeleiding van wandelaars en/of het verbeteren van leefstijl.

  Marcel van der Kuil (bestuur Running20/20): "De wandeltrainersdag is een belangrijk evenement, waarin alle wandeltrainers en wandelexperts uit heel Nederland samenkomen om ervaring uit te wisselen en kennis te delen. Maar ook voor andere professionals, bijvoorbeeld uit de atletiek- of fitnesswereld of voor leefstijlcoaches, biedt de dag inhoudelijke verdieping en verbreding."

  Gevarieerd programma

  Tijdens diverse theoriesessies, workshops en clinics worden de deelnemers geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op wandel- en trainingsgebied. Zo is er aandacht voor nieuwe trainingsvormen en -technieken, bewegen met specifieke doelgroepen, groepsdynamiek en observatie. Het op een verantwoorde manier verbeteren van leefstijl komt onder andere aan bod tijdens de workshop over FitStap, het nieuwe beweegprogramma van KWBN.

  Paul Sanders, directeur KWBN, licht toe: “Met FitStap verbreden we het werkterrein van de - van oorsprong - wandeltrainers. Door hen ook op te leiden op het gebied van mentale coaching, voeding en cognitieve fitness kunnen zij mensen optimaal begeleiden op weg naar een gezondere leefstijl. Een mooie vakinhoudelijke ontwikkeling voor de trainers én de mogelijkheid voor ons als sportbond om ook een steentje bij te dragen aan een stukje preventie binnen de gezondheidszorg."

  Locatie en inschrijven

  De Wandeltrainersdag wordt gehouden op en rond Sportpark Bokkeduinen in Amersfoort. De dag start om 09.30 uur en wordt om 16.00 uur afgesloten met een netwerkborrel. Wandeltrainers met een licentie van KWBN en/of Atletiekunie hebben twee dagen voorrang bij de inschrijving; deze start op 5 februari 2019. KWBN- en Atletiekunie-gediplomeerde wandeltrainers kunnen vanaf 7 februari 2019 inschrijven. Voor de komende editie is er plek voor maximaal 350 deelnemers.

  Meer informatie over programma, kosten en inschrijving

 • Wandelvoordeelpas 2019


  Onze leden krijgen ook korting op wandelgerelateerde producten en diensten. Momenteel maken we afspraken met de partners die korting bieden in 2019. Gedurende het jaar breiden we de ledenvoordelen verder uit. Op www.wandel.nl/wandelvoordeelpas vind je vanaf half december de voordelen voor 2019.

  Ben je KWBN-lid, dan ontvang je de Wandelvoordeelpas tussen 18 en 22 december 2018 op de deurmat. Heb je de pas half januari nog niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@kwbn.nl, zodat we ervoor kunnen zorgen dat je de pas alsnog ontvangt.